پژوهشهای مختلف در حوزهی روانشناسی نشان میدهد که مادران و پدران هر کدام نقش منحصر به فردی در رشد کودک خود دارند. اگرچه تعداد مطالعات خاص، در مورد تأثیر رفتارهای پدر بر رشد کودک با اختلال طیف اوتیسم (ASD) محدود است، امّا میتوان ادعا کرد که نقش پدر برای رفاه کودک و خانواده بهعنوان یک کل منسجم، حیاتی است.
پدران ممکن است رویکرد متفاوتی نسبت به مادران در فرزندپروری داشته باشند، که میتواند دیدگاه جدیدی را در مورد حمایت از کودک با اختلال طیف اوتیسم ارائه دهد. پدران میتوانند کمکهای عاطفی و فیزیکی مختلفی را به کودکان با اختلال طیف اوتیسم خود ارائه دهند.
علاوه بر اینها، همچنین تحقیقات نشان دادهاند که پدران کودکان با اختلال طیف اوتیسم اغلب بیشتر درگیر مراقبت از فرزندان خود نسبت به دیگر پدرانی هستند که فرزند با اختلال طیف اوتیسم ندارند. آنها ممکن است مراقبتهای فیزیکی بیشتری از جمله حمام کردن، لباس پوشیدن و غذا دادن را به کودک خود ارائه دهند. پدر میتواند رویکرد والد دیگر را تکمیل کند و سیستم حمایتی جامعتری به کودک بدهد. در ادامه به توضیح مختصر تأثیرات نقش پدر در زندگی کودک با اختلال طیف اوتیسم خواهیم پرداخت.