کودک من اتیسم دارد

کودک من اوتیسم دارد; اگر شما در این جا هستید، احتمالا به تازگی متوجه شدید که کودکتان دارای اختلال طیف اوتیسم است. برای بعضی از والدین، این خبر مثل یک شوک می‌ماند، و آنها را غافلگیر می‌کند؛ در حالی که برخی دیگر، با توجه به ویژگی‌های کودک خود انتظار این تشخیص را داشتند. تشخیص این اختلال برای همه‌ی والدین دارای نگرانی است، و باعث می‌شود در رابطه با ناتوانی یا کم‌توانی کودکشان در آینده احساس ناامنی کنند، اما شما در این مسیر تنها نیستید، و این احساس شما بسیار طبیعی است. 

کودک من اوتیسم دارد

لازم است بدانید که گرچه هیچ درمان و دارویی برای درمان اختلال اوتیسم وجود ندارد اما کودک شما می‌تواند رشد کند، یاد بگیرد و مهارت‌ها را متناسب با ظرفیتش کسب کند. مهم‌ترین نکته قبل از هر چیزی این است که شما به عنوان والدین اطلاعات کافی در رابطه با این اختلال به دست آورید تا بتوانید در خانه، محیط مناسبی متناسب با نیازهای کودکتان فراهم کنید.

چالش‌های اختلال طیف اوتیسم 

اختلال طیف اوتیسم چیست؟ این اختلال تقریبا تمام ابعاد زندگی فرد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

اجتماعی: مشکلاتی در ارتباط گرفتن و تعامل با دیگران، برقراری ارتباط چشمی، مشکلاتی در رابطه با نشان دادن احساسات با صورت و ادراک سرنخ‌های غیرکلامی دیگران.

هیجانی: توضیح دادن یا مدیریت احساسات، ضعف در تنظیم هیجانات، اضطراب و افسردگی.

رفتاری: رفتارهای تکراری مثل بال بال زدن، پریدن یا به دور خود چرخیدن. ضعف در مهارت‌های حرکتی، مشکل در پردازش حسی، پافشاری روی یک روزمرگی مشخص، به‌هم‌ریختگی و رفتارهای خود آسیب‌رسان.

آیا شما در کودک خود علائمی مبنی بر اختلال اوتیسم می‌بینید؟ احساس می‌کنید کودک شما نیاز به ارزیابی تخصص دارد؟

با ما در ارتباط باشید.

مداخلات به‌هنگام

از بدو تولد تا سن ۳ سالگی، از نظر رشدی برای کودک دورانی بحرانی و حیاتی محسوب می‌شود، آموزش در این سنین راحت‌تر و موثرتر است و روند پیشرفت کودک در آینده را راحت‌تر می‌کند. از این جهت شما باید دنبال درمانگران و متخصصانی در این راستا باشید. همان‌طور که گفتیم هیچ درمانی برای اوتیسم وجود ندارد، اما شما می‌توانید با کمک درمانگران، کودکتان را در زمینه‌های متفاوتی توانمند سازید. اگرچه مداخلات به‌هنگام، شدیدا پیشنهاد می‌شوند، اما به این معنی نیست که اگر سن کودکتان بیشتر از سه سال است، برای درمان دیر باشد. در هر زمان و هر موقعیتی که امکان شروع مداخلات را داشتید، آموزش را شروع کنید.

درمانگرانی که می‌توانند در زمینه‌ی آموزش و درمان در حوزه‌ی اوتیسم به شما کمک کنند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • گفتاردرمانگرها
  • کاردرمانگرها
  • رفتار درمانگرها
  • روانشناسان کودکان استثنایی
  • متخصصین رشد
  • روانپزشکان

 

سخن پایانی

سعی کنید زمان‌هایی را برای تمرین و وقت گذراندن با کودکتان انتخاب کنید که شما و کودکتان گرسنه نباشید، و خوابتان نیاید. این باعث می‌شود شما در برخی زمینه‌ها، برای ارتباط‌گیری با کودکتان آماده شوید، و به شناخت بهتری از او برای آموزش برسید. چه با تشخیص اوتیسم و چه بدون تشخیص اوتیسم، کودک شما، کودک شماست. به کودکتان، همدلی و محبت نشان دهید، و از او مراقبت کنید و همیشه بدانید، که تشخیص اوتیسم، همه‌ی چیزی که آنها هستند نیست و فارغ از اختلالشان، آنها لایق دوست داشته شدن هستند.

موسسه خیریه دوست اتیسم با ارائه خدمات تخصصی و حمایتی، به بهبود کیفیت زندگی کودکان با اختلال اوتیسم کمک می‌کند. با ما همراه شوید و در این مسیر مهم سهیم باشید.

آیا کودک من اوتیسم دارد؟

"*" indicates required fields

نام و نام خانوادگی*
نام و نام خانوادگی کودک*