کمک به نیازمندان واقعی; نیکی به دیگران و انجام کار خیر، به اندازۀ عمر انسان قدمت دارد. قدیمیترین خیریه در ایران که خیریه تبریز نام دارد و در سال ۱۳۳۵ تأسیس شده است، نشان از علاقه وافر مردم ایران به انجام کار خیر، نیکوکاری و جایگاه ویژه آن در فرهنگ ما دارد. اگر نگوییم همۀ مردم، دستکم بسیاری از مردم دوست دارند به دیگران کمک کنند و باری از روی دوش نیازمندان بردارند. کمککردن به دیگران حس خوبی به آدم میدهد و از آن لذت میبریم.
مطلب پیشنهادی: ضرورت کمک به نیازمندان اوتیسم و اثرات اجتماعی آن
کمک به نیازمندان واقعی
اگر کسی از ما کمک بخواهد و بدانیم که یک نیازمند واقعی است هر کمکی از دست ما برآید برایش انجام میدهیم. اما شناسایی و فهمیدن اینکه واقعاً او نیازمند واقعی است، سخت است؛ مخصوصاً در این روزها که سودجویان زیادی از این راه کسب درآمد میکنند. حتماً برای شما هم این سؤال پیشآمده که چطور باید نیازمندان واقعی را برای کمک تشخیص دهیم و اینکه نیازمندان واقعی چه کسانی هستند؟ قدیمیترین خیریه در ایران، “مؤسسۀ خیریۀ تبریز” اولین مؤسسۀ خیریۀ رسمی ایران بود که در ۲۱ محرم سال ۱۳۳۵ هجری قمری (۲۵ آبان سال ۱۲۹۵ هجری شمسی) در شهر تبریز پایهگذاری شد. ۱۵ نفر از خیران خوشآوازۀ اهل تبریز این مؤسسه را تأسیس کردند. مدارک باقیمانده از آن زمان که در آرشیو گنجینۀ اسناد ملی نگهداری میشود نیز تأیید میکند که این گروه ۱۵ نفره تأسیسکنندگان خیریۀ تبریز هستند.
چرا باید به افراد نیازمند کمک کرد؟
وظیفه انسانی هر فردی کمککردن به افراد نیازمند و حمایت از آنها برای بهبود وضعیت معیشتی و زندگی نیازمندان است. مسئولیت اجتماعی در جامعه ایجاب میکند که افراد یک جامعه با هم متحد و یکدل باشند تا بتوانند به کمک هم میزان آسیبهای اجتماعی ناشی از فقر را در جامعه کاهش دهند.
مطلب پیشنهادی: مسئولیت اجتماعی افراد در جامعه چیست؟
شناسایی نیازمندان واقعی
برای بسیاری از مردم زندگی بدون کمک به دیگران ارزشی ندارد. چنین افرادی که البته تعداد آنها کم نیست، دوست دارند گره از کار دیگران باز کنند، نیازمندان را در داشتههای خود شریک کنند و بر لب آنان لبخند بنشانند. بااینحال این افراد خیرخواه برایآنکه کمکهایشان به دست افراد درستی برسد ممکن است با مشکل مواجه شوند و نتوانند نیازمندان واقعی را بهدرستی تشخیص دهند. همین مسئله نشان میدهد که داشتن یک نقشۀ راه برای شناخت نیازمند واقعی میتواند مفید باشد.
چگونه افراد نیازمند را شناسایی کنیم؟
۱. بیخانمانی
کسانی که بیخانمان هستند؛ نمیتوانند حتی یک مکان یا محل برای سکونت یا خواب خود پیدا کنند و بهاحتمال خیلی زیاد چیزی هم برای خوردن و سیرکردن شکم خودشان ندارند. بسیاری از افراد بیخانمان تمام زندگی خود را برای برطرفکردن مشکلاتشان فروختهاند و دیگر چیزی برای ازدستدادن ندارند. بسیاری از افرادی که این مشکل را دارند معمولاً نمیتوانند جای درستی نیز استخدام شوند و از نظر بهداشت و سلامت وضعیت مناسبی ندارند.
۲. بیماریهای جدی
بیماریهای که بهصورت جدی و معمولاً بهصورت اتفاقی برای افراد به وجود میآیند و معمولاً هزینههای درمان آن هم بسیار بالا خواهد بود. در این صورت حتی خانوادههایی هم که دارای سطح متوسط مالی در جامعه هستند، اغلب هزینههای درمان آنقدر بالا میرود که آنها هم به حمایتهای شما مردم عزیز نیاز پیدا میکنند.
۳. کودکان بیسرپرست
دوران کودکی بسیار زیبا و باشکوه است. دورانی که شیرینترین اتفاقات همه انسانها معمولاً در این سن اتفاق میافتد. علت آن هم این است که همواره ما در دوران کودکی در حال یادگیری، تربیت و پرورش پیدا کردن هستیم. این دوران طلایی در دامان پر مهر و محبت پدر و مادر و همچنین دیگر اعضاء خانواده اتفاق میافتد.
کودکانی که بدون سرپرست در حال زندگی هستند، از دوران کودکی خود سختیهای بسیاری کشیدهاند، آنها طعم خوش زندگی را شاید چند بار بیشتر نچشیده باشند. همه ما بهعنوان انسان وظیفه داریم که از دوران کودکی همه کودکان بدون سرپرست حمایت کنیم. این کودکان لایق زندگی هستند.
۴. معلولیت
معلولیت برای بسیاری از انسانها غمانگیز است. برخی از افراد دارای معلولیت تا آخر عمر خود نیاز دارند که یک فرد همیشه در کنار آنها باشد تا بتواند به انجام کارهای شخصیاش کمک کند. بسیاری از این کودکان با فداکاریهای ارزشمند و خالصانه پدرها و مادرهایشان تا به اکنون توانستهاند شرایط مطلوبی را بگذرانند. اگر فرد معلولی وجود داشته باشد و کسی نباشد که از او حمایت کند، وظیفه ماست که او را به مراکز خیریه و یا بهزیستی معرفی کنیم تا او بتواند از خدمات مؤسسات خیریهای که بهصورت تخصصی افراد نیازمند را جذب میکنند و به آنها خدمات ارائه میدهند، استفاده کنند.
سخن پایانی
خیریهها به دلیل اطلاعات و تجربه زیاد و همچنین داشتن ارتباطات گسترده در بخشهای مختلف، معمولاً در حل مشکل خانوادههای نیازمند بهتر عمل میکنند. به همین خاطر پیشنهاد میشود که پس از شناسایی فرد یا خانواده نیازمند، بلافاصله آنها را به خیریه معرفی کرده و کمکهای خود را نیز از طریق خیریه به دست آنها برسانید.
دوست اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک دارای اختلال اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.