خیرین سرمایه گذار و مسئولیت اجتماعی سرمایه گذاری بشر دوستانه

خیرین سرمایه گذار| دوست اتیسم

خیرین سرمایه گذار چه کسانی هستند؟ از شالوده‌های کمک به حفظ مراکز خیریه هستند که با سرمایه گذاری بشردوستانه خود بقای مراکز خیریه را تضمین می‌کنند. این سرمایه گذاران تاثیر گذار نقش مهمی در بهبود اقتصاد جامعه و افزایش حس همبستگی هم دارند. فعالیت خیریه و اقتصادی این خیرین، اقدام نیکوکارانه و بشردوستانه آنها را به سود اقتصادی پیوند زده و به تعامل خیرانه فعال و معامله‌ای برد-برد تبدیل می‌کند. باهم بیشتر درباره این مهره‌های کلیدی جامعه بخوانیم.

خیرین سرمایه گذار؛ سرمایه گذاری تاثیرگذار چیست؟

خیرین سرمایه گذار افرادی هستند در کنار نیکوکاری، با اقدام اقتصادی و خیریه خود به سود مالی هم دست پیدا می‌کند. سرمایه گذاری در این حالت با هدف ایجاد تاثیرات مثبت اجتماعی و محیط زیستی و خیریه انجام شده و در کنارش به سود اقتصادی هم منجر می‌شود. در واقع سرمایه گذاران تاثیر گذار افراد هوشمند و در عین حال خیری هستند که هدفشان صرفا کار انفعالی خیرانه نیست. تنها به دنبال کسب سود هم نیستند. آنها با سرمایه گذاری بشردوستانه خود، هم کار اقتصادی سودآور کرده و هم کار خیر و نیکوکارانه.
خیرین سرمایه گذار با پول خود با هدف ایجاد تغییرات مثبت و قابل اندازه‌گیری کار می‌کنند و در این میان سود هم بدست می‌آورند. بازارهای تازه شکل گرفته بیشتر مورد هدف این سرمایه گذاران خیر هستند. میزان سرمایه‌گذاری این افراد هم بستگی به نوع کار خیر و اقدام اقتصادی دارد.

فرق سرمایه گذاری بشردوستانه و سرمایه گذاری تجاری چیست؟

مراحل سرمایه‌گذاری تجاری در همه جای دنیا یکسان است، سرمایه‌گذار با بررسی بازار موجود، میزان دارایی خود و با آینده‌نگری اقتصادی و محاسبه سود و زیان، دست به سرمایه‌گذاری می‌زند. سرمایه‌ گذاری بشر دوستانه هم تا حدی به همین شکل است اما نیات سرمایه‌گذار فقط به عوامل اقتصادی محدود نبوده و هدف خیر و بشردوستانه را هم در سرمایه‌گذاری خود می‌گنجاند. در این معادله اقتصادی همچنان میزان سود برگشتی هم محاسبه خواهد شد. فقط علاوه بر سود اقتصادی، عامل دیگری که مورد نظر خیرین سرمایه گذار و سازمان مردم نهاد یا خیریه هست، سنجش میزان تاثیر است. در واقع باید دید که تاثیرگذاری این سرمایه‌گذاری از بعد بشردوستانه چقدر بوده است.

این نوع سرمایه‌گذاری، به فعالیت اقتصادی سودآور تنها از بعد مادی نگاه نمی‌کند و ابعاد بشردوستانه را هم در فعالیت اقتصادی مدنظر قرار می‌دهد. در جهان امروز که پول حرف اول را می‌زند و رقابت اقتصادی به اوج خود رسیده، ایده سرمایه گذاری بشردوستانه می‌تواند بازگشتی به دنیایی باشد که در آن پول حرف اول را نمی‌زد و انسانیت هم در بین آدم‌ها اهمیت داشت. بسیاری از شرکت‌های در سال‌های اخیر با تعریف مسئولیت اجتماعی برای خود، به نوعی در این کار خیر سهیم می‌شوند. حتما با هلدینگ‌ها یا شرکت‌هایی آشنا هستید که اقدام به مدرسه‌سازی برای کودکان نیازمند کرده یا بخشی از سود یا درآمد خود را صرف سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌ها یا کمک به خیریه‌ها و توانمندسازی افراد و موسسات ضعیف می‌کنند.

آیا سرمایه‌ گذاری بشردوستانه سود هم دارد؟

همانطور که اشاره شد، سرمایه گذاری بشردوستانه هم نوعی سرمایه‌گذاری است و خیرین سرمایه گذار همان مراحل سرمایه‌گذاری تجاری را طی می‌کنند با میزانی تفاوت. سود مالی در فعالیت اقتصادی اشکال مختلفی دارد، گاهی سود زیر نرخ بازار است، گاهی سود رقابتی است و گاهی هم سود بالاتر از نرخ بازار. سرمایه گذار بشردوست با اقدامات خود می‌تواند سود رقابتی را البته در زمان طولانی‌تری بدست آورد.

سرمایه گذاری بشردوستانه و خیریه‌ها چه کمکی بهم می‌کنند؟

خیریه‌های غیرانتفاعی با کمک خیرین زنده‌اند. مراکز خیریه که با اهداف مختلف همچون کمک به کودکان اوتیسم و خانواده‌هایشان، کمک به زنان خشونت‌دیده یا بچه‌های بی‌سرپرست تاسیس شده‌اند، با توجه به اینکه وابستگی دولتی و اقتصادی خاصی ندارند، به کمک‌های خیرین سرمایه‌ گذار نیاز دارند. اقدامات این افراد همچنین به خیریه‌ها کمک می‌کند تا صرفا کمک دریافت نکرده و بتوانند در سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی نیز توانمند شوند. زمانی که خیرین به این مراکز کمک کرده و مبالغی برای سرمایه‌گذاری اعطا می‌کنند، خیریه‌ها با سرمایه‌گذاری این منابع می‌توانند به صورت فعال به مددجویان خود کمک ارائه کنند و صرفا دریافت‌کننده صرف خدمات نباشند.

برای این کار خیریه‌ها اقدام به تشکیل کمیته سرمایه‌گذاری کرده و شرایط بازار و ورود به فعالیت‌های اقتصادی سنجیده می‌شود. این نوع سرمایه‌گذاری به خیریه‌ها امکان می‌دهد تا بودجه خود را گسترش دهند و زمان پوشش‌دهی مددجویان خود را هم بیشتر کنند. در این حالت پول خیرین سرمایه گذار صرفا خرج نشده و در بازار به گردش درمی‌آید و پویا است. در این ارتباط دو طرفه، حفظ شفافیت حرف اول را می‌زند. باید هزینه‌ای که سرمایه‌گذار خیر تعیین کرده و نوع گردش سرمایه مشخص شود و در عین حال اسناد مالی سرمایه‌ گذاری همواره قابل دسترسی و مشاهده باشد تا اقدامی سودجویانه صورت نگیرد.

نتیجه‌گیری

خیرینی که به دنبال کسب سود و در عین حال انجام فعالیت اقتصادی سودزا هستند، می‌توانند با سرمایه گذاری بشر دوستانه هم به مراکز خیریه کمک کنند و هم سود بدست آورند. این کار خیرین سرمایه گذار به توانمندسازی مراکز خیریه و مددجویانشان هم کمک می‌کند تا صرفا کمک مالی دریافت نکنند، بلکه با به جریان انداختن پول، کسب سود کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *