به عنوان یک معلم، دانستن چگونگی انتخاب راهبردها یا رویکردهایی که به بهترین وجه از دانشآموزان اوتیستیک در کلاسهای شلوغ حمایت میکند، میتواند چالشبرانگیز باشد.
آموزش اوتیسم در مدارس
این مقاله استراتژیهای عملی مبتنی بر شواهد را برای کمک به شما در کلاس درس ارائه میدهد. بیشتر این استراتژیها برای سایر دانشآموزان کلاس درس شما نیز مفید خواهد بود.
۱. نقاط قوت دانشآموز را بشناسید
هر دانشآموز را بهعنوان فردی با نقاط قوت و علایق خود درک کنید. دانستن ترجیحات، نقاط قوت و علایق دانشآموز میتواند نقطه شروعی برای مشارکت دادن دانشآموز در کلاس درس باشد. وقتی دانشآموزان از نقاط قوت خود استفاده کنند، میتوانند اعتمادبهنفس و موفقیت را در یادگیری خود تجربه کنند. فرصتها را ایجاد کنید و در فعالیتهای یادگیری، موضوع یا قالبی انتخاب کنید تا طیف وسیعی از علایق و نقاط قوت ارتباطی دانشآموز را برآورده کند.
۲. برنامه و روال مشخصی ارائه دهید
برنامههای بصری و روتینهای منظم میتوانند به دانشآموزان کمک کنند تا بفهمند چه اتفاقی میافتد و چه زمانی باید از یک فعالیت به فعالیت دیگر منتقل شوند. بیشتر دانشآموزان از یک یادآوری زمانی که تغییر یا انتقالی در راه است سود میبرند. کسانی که انتقال از یک فعالیت به فعالیت دیگر برایشان مشکل است اگر نسبت به این انتقال آگاه شوند، احساس آرامش بیشتری خواهند کرد. یک مثال از گنجاندن چنین هشداری میتواند به سادگی اعلام باشد: «در عرض پنج دقیقه، هر گروه کوچک تجهیزات آزمایشگاهی خود را بستهبندی میکند و برای تکمیل سؤالات صفحه x به کتابهای کاری خود برمیگردد».
۳. تجارب یادگیری طراحی کنید که از همه دانشآموزان پشتیبانی کند
برای حمایت از همه دانشآموزان، میتوانید از مواد ملموس در کنار مفاهیم انتزاعی استفاده کنید. این میتواند استفاده از تصاویر برای تکمیل متن و بلوکها برای مدلسازی ریاضیات باشد. معلمان میتوانند متن و تصاویری را که نحوه تکمیل یک کار را نشان میدهد ادغام کنند. اگر نقاط قوت و علایق دانشآموز در فرایند یادگیری گنجانده شود، به جذب دانشآموز کمک میکند. به عنوان مثال، اگر دانشآموزی با ماشین انگیزه دارد، ماشینهای اسباببازی را برای جمع و تفریق پیشنهاد دهید و وقتی دانشآموز ریاضیات خود را کامل کرد، با دادن زمان به بازی با ماشینها، او را تشویق کنید.
۴. ارائه بازخورد مثبت
هنگامی که دانشآموزان در حال یادگیری یک کار یا رفتار هستند، بلافاصله بازخورد مثبت بدهید. این را میتوان به تدریج با افزایش توانایی خود کاهش داد. حمایت و تشویق عاطفی معلم میتواند به دانشآموزان کمک کند تا به نتایج بهتری دست یابند. بگذارید دانشآموز بداند که برای آنها ارزش قائل هستند و مورد حمایت قرار میگیرند.
بررسی تأثیر برنامههای آموزشی ویژه بر پیشرفت تحصیلی کودکان اوتیسم
برنامه آموزشی فردی طرحی است که معلمان و والدین برای کمک به یادگیری کودک تهیه میکنند. تیمهای IEP معمولاً از ارزیابیهای رسمی برای تعیین چگونگی این روند استفاده میکنند و یک خط پایه از عملکرد او را ایجاد میکند. این طرح برای هر کودک متفاوت است.
برنامههای آموزشی فردی، طرحهای آموزشی شخصیسازیشده است که برای پاسخگویی به نیازهای خاص کودکان، به ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم طراحی شده است. آنها از طریق یک مشارکت توسعهیافتهاند تلاشی که شامل والدین، معلمان و تیمی از متخصصان با تخصصهای مختلف است.
این فرایند، ارزیابی برای شناسایی نقاط قوت، چالش ها و سبک یادگیری کودک است. این تیم اهداف قابلاندازهگیری ای را در حوزههای تحصیلی، اجتماعی و رفتاری تعیین میکند و خدمات و راهکارهای لازم را برای حمایت از کودک تبیین میکند پیشرفت این رویکرد مشارکتی یک برنامه جامع را تضمین میکند که به نیازهای منحصربهفرد کودک، رسیدگی میکند این روش نیاز به توجه معلمان دارد. در اجرای طرح فراگیر برای هر یادگیرنده، معلمان معمولاً با چالش مواجه میشوند. علاوه بر این باید مراحل پیشرفت را دنبال کنند که با نظارت میتوانیم تأثیر این طرح را بر یک یادگیرنده اوتیسم ببینیم.