وظایف حامیان اوتیسم چیست؟ اوتیسم یکی از شایعترین اختلالهای فراگیر تکاملی است که بهعنوان پیچیدهترین و درعینحال ناشناختهترین اختلال دوران کودکی شناخته شده است. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، از هر ۳۶ تولد یک نوزاد مبتلا به اختلال اوتیسم است. اختلال طیف اوتیسم، به گروهی از اختلالات فراگیر تکاملی عصبی گفته میشود که اختلال عملکرد متوسط تا شدید در مهارتهای اجتماعی و اجتماعی شدن، زبان درکی و بیانی و همچنین رفتارها و علایق تکراری و کلیشهای را دربرمیگیرد. معیارهای تشخیصی این دسته از اختلالات، دو دسته کلی علائم شامل نقص در ارتباطات و تعاملات اجتماعی و همچنین الگوهای محدود، تکراری و کلیشهای در رفتار، علایق و فعالیت میشود.
مطلب پیشنهادی: مسئولیت اجتماعی افراد در جامعه چیست؟
وظایف حامیان اوتیسم چیست؟
حمایت از کودکان اوتیسم و ضرورت آگاهی از این اختلال در جامعه به شدت اهمیت دارد. حامیان اوتیسم در تلاش برای آگاهسازی جامعه در راستای پذیرش و آگاهی جامعه از اوتیسم هستند.
اهمیت حمایت از کودکان اوتیسم
اختلال طیف اوتیسم میتواند یک اختلال پرهزینه در طول زندگی فرد باشد. به دلیل شیوع، دامنه نیازهای رفتاری و ویژگیهای این افراد، مداخلههایی چون توانبخشی جهت آموزش تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی و جلوگیری از پیشرفت یا تشدید نقایص رفتاری ضروری است. توانبخشی بهعنوان فرایند استفاده ترکیبی و هماهنگی از اقدامات پزشکی، حرفهای، اجتماعی و روانشناختی برای ایجاد توانایی افراد در کسب بالاترین سطح ممکن از سلامت و درنتیجه دستیابی به یکپارچگی اجتماعی تعریف شده است. از جمله این مداخلات توانبخشی میتوان به تحلیل رفتار کاربردی و نظام برقراری ارتباط با استفاده از تبادل تصویر اشاره کرد. تشخیص و درمان به هنگام یکی از مهمترین عوامل در بهینهسازی نتیجه توانبخشی و حمایت از کودکان اوتیسم است.
باید توجه داشت که تشخیص معمولاً پیشنیاز دسترسی خانوادهها به مداخلات زودهنگام است. چندین مداخله توانبخشی برای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم وجود دارد. افراد دارای اختلال طیف اوتیسم به حمایت مادامالعمر نیاز دارند و برای اشتغال، زندگی مستقل و ورود به جامعه تلاش میکنند. از سوی دیگر استفاده از مداخلات توانبخشی نیازمند بهرهمندی از امکانات و ساختارهایی مناسب از جمله منابع انسانی، منابع مالی و تجهیزات، حمایت متخصصین، فضای فیزیکی و نیز همکاری خانوادههای کودکان بهخصوص والدین است. حامیان اوتیسم در تلاش برای فراهمکردن امکانات برای دریافت بهترین خدمات توانبخشی برای کودکان اوتیسم هستند.
چند نکته رفتاری هنگام رویارویی با افراد اوتیسم
- نخست باید آنها را درک کنیم، ممکن است بیقرار باشند، رفتارهای تکراری انجام دهند یا با فریاد زدن ناآرامی خود را نشان دهند که در هر حال باید آنها را درک کنیم.
- در گام بعدی حمایت از کودکان اوتیسم باید بدانیم این افراد با سرعت کمتری کلمات و جملات را پردازش میکنند، پس بهتر است در تعامل با آنها صبور باشیم و جملات و سوالات پشت سر هم مطرح نکنیم؛ زیرا آنها جملات پیچیده و غیرمستقیم را متوجه نمیشوند. پس باید از جملات ساده استفاده کنیم.
حامیان افراد اوتیسم چه کسانی هستند؟
در حقیقت حامیان اوتیسم همه کسانی هستند که اختلال اوتیسم را میشناسند و افراد دارای اختلال اوتیسم را پذیرفتهاند. حمایت از کودکان اوتیسم در زمینههای جسمی، ارتباطی، اجتماعی و تحصیلی اهمیت به سزایی دارد. این نیازها ممکن است بار سنگینی روی دوش خانواده بگذارد و نیازمند زمان و تمرکز بیشتر است. یکی از ضروریترین نیازهای این افراد و خانوادههای آنها استفاده از خدمات توانبخشی جهت بهبود وضعیت عملکرد در حیطههای مذکور است. بااینوجود، دسترسی و استفاده از خدمات توانبخشی برای این افراد چالشبرانگیز است.
آیا اوتیسم درمان دارد؟
اوتیسم یک اختلال مزمن است که موجب تحتتأثیر قرارگرفتن بخشهای مختلف زندگی فرد میشود. بااینحال، هیچ درمان کاملی برای اوتیسم وجود ندارد. اما تعدادی از رویکردها و مداخلات میتوانند به کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم کمک کنند تا بهبود یابند و مهارتهای ضروری را بیاموزند. به همین دلیل ما باید ضرورت حمایت از کودکان اوتیسم را بدانیم. یکی از روشهایی که معمولاً برای کودکان مبتلا به اوتیسم توصیه میشود، ترکیبی از آموزش رفتاری و روشهای درمانی متفاوت است. بدان معنا که کودکان اوتیسم بهعنوان بخشی از برنامه درمانی خود از روشهای مختلفی مانند آموزش توانمندیهای اجتماعی، توانمندیهای رفتاری، درمانهای تأثیری و درمانهای روانشناختی بهره میبرند.
نتیجهگیری
آگاهی از اوتیسم به دلایل بسیاری مهم است. جامعه اوتیسم این روزها بیش از هر چیز دیگری نیازمند پذیرش خود در جامعه است. حمایت از کودکان اوتیسم یکی از وظایف قانونی و شرعی جامعه در راستای احقاق حقوق شهروندی این افراد است در واقع حامی اوتیسم بودن وظیفه اخلاقی تمام اقشار جامعه است. دوست اتیسم، موسسهی خیریه برای حمایت از کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم. با ارائه اطلاعات، منابع و خدمات حمایتی، به والدین و کودکان کمک میکنیم تا با چالشهای اوتیسم بهتر مقابله کنند.