ذهن آگاهی یا مایندفولنس دارای سابقه ای طولانی در مکتب مذهبی و سکولار است. مایندفولنس اولین بار توسط ادیان شرقی از جمله هندوئیسم و بودیسم هزاران سال پیش پیش از معرفی به غرب رایج شد ذهن آگاهی اغلب مستلزم تمرکز بر احساسات برای ریشه یابی خود در بدنتان در اینجا و اکنون است می توان آن را در طول مدیتیشن رسمی یا در طول فعالیت های روزمره مانند آشپزی، تمیز کردن یا پیاده روی تمرین کرد.
از سوی دیگر، ذهن پر به این معنی است که شما در لحظه حال ریشه ندارید این طبیعت ذهن است که فکر کند، تجزیه و تحلیل کند و چیزها را بفهمد. این بدان معناست که ذهن به حال خود رها شده و دائماً به دنبال محرکهای جدید، چیزهای جدید برای فکر کردن و راههای جدید برای بررسی واقعیت است.
تمرین ذهن آگاهی راهی برای بازآموزی آرام ذهن برای استقرار در لحظه حال است. این به نوعی مانند تبدیل شدن به یک مدیر برای ذهن شماست تا اینکه اجازه دهید آن شما را کنترل کند. در نهایت، ذهن به سادگی یک کودک نوپا با اراده است. با تمرین ذهن آگاهی و مایندفولنس بارها و بارها با صبر و شفقت نسبت به خود، می توانید به ذهن خود بی حرکت بودن را بیاموزید. در نهایت، حتی ممکن است ذهن به طور کلی منحرف شود، به این معنی که هیچ پوشش فکری یا مفهومی بین شما و آنچه تجربه می کنید وجود ندارد.
در عوض شما می توانید کاملاً در لحظه حال غوطه ور باشید و با آن یکی شوید. این تجربه همان چیزی است که به عنوان حضور واقعی شناخته می شود.هدف ذهن اگاهی در روانشناسی، پرورش دیدگاهی در مورد آگاهی و هویت فرد است که می تواند آرامش ذهنی و رابطه ای بیشتری را به ارمغان آورد. همچنین میتوان از مایندفولنس در درمانهای مبتنی بر ذهنآگاهی برای رفع استرس، اضطراب یا درد و صرفاً برای ایجاد آرامش بیشتر استفاده کرد.
مطالعه اولیه نشان میدهد که رویکرد «ذهنآگاهی» به والدین کودکان اوتیسم کمک می کند تا استرسهای روزانه خود را مدیریت کنند و میتواند برای فرزندانشان در این فرآیند مفید باشد. فرزندپروری استرس زا است و مطالعات نشان می دهد که والدین کودکان اوتیسم اغلب سطح استرس بالایی دارند.
مطالعات جدید نشان می دهد که به طور سنتی این فرض وجود دارد که خدماتی که برای کودکان اوتیسم مفید است به کاهش استرس والدین نیز کمک می کند اما این لزوما درست نیست، زیرا والدین می توانند با انواع چالش ها دست و پنجه نرم کنند. عوامل استرسزا میتوانند از مشکلات دسترسی به خدمات اوتیسم یا یادگیری نحوه اجرای استراتژیهای درمانی کودک در خانه، تا مسائل بزرگتر از ایجاد تعادل بین کار و زندگی خانگی، پرداخت صورتحسابها و موارد دیگر متغیر باشند محققان دریافتند که رویکرد ذهن آگاهی به کم شدن استرس والدین کمک می کند.
مطالعه بر روی گروهی از والدین
ایده اصلی این است که مردم از واکنشهای همیشگی خود در برابر استرسهای روزانه آگاه شوند مثلاً نشخوار فکری یا «فاجعهآفرینی» می کنند و یاد بگیرند که در عوض توجه خود را به لحظه حال معطوف کنند. مطالعات بر روی ۱۱۷ والدین کودکان پیش دبستانی اوتیسم انجام شد نیمی به طور تصادفی برای یادگیری کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی اختصاص داده شدند در حالی که نیمی دیگر خدمات آموزشی و پشتیبانی استانداردی دریافت کردند که مستقیماً استرس والدین را برطرف نمی کرد والدین در جلسات حضوری شرکت کردند تا زمانی که به علت همه گیری کرونا مطالعه به قالب آنلاین تغییر یافت.
به طور کلی، والدین در هر دو گروه تا یک سال پس از آن استرس کمتری را گزارش کردند اما اثرات کاهش استرس، در گروه یادگیری کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بیشتر بود. در بین گروهها مورد آزمایش بین بهبود رتبهبندی استرس والدین و بهبود در تنظیم هیجانی فرزندشان همبستگی وجود دارد.
نیل برودریک یک روانشناس کودکان در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در نشویل است او و همکارانش یادگیری کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را برای والدین کودکان اوتیسم مطالعه کرده اند. برودریک گفت: ذهنآگاهی میتواند در ظرفیت شخص برای کمک به خود در عبور از موقعیتهای استرسزا بسیار کمک کننده باشد. در یک مطالعه در سال ۲۰۲۰، او و همکارانش بر والدین کودکان کمتر از ۳ سال که به تازگی مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شده بودند زمانی که می تواند پر از چالش باشد تمرکز کردند.
همه والدین یک خدمات استاندارد دریافت کردند که به آنها تکنیک هایی برای درگیر کردن فرزندشان در ایجاد ارتباط، بازی آموزش دادند و نیمی از آنها نیز آموزش یادگیری کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت کردند. به طور متوسط والدینی که ذهن آگاهی را آموخته بودند، در مقایسه با گروه دیگر، کاهش بیشتری در استرس گزارش کردند و به تعامل خود با فرزندشان امتیاز بهتری دادند. برودریک گفت که تیم او تلاش کرد تا تکنیک های ذهن آگاهی را تا حد امکان در دسترس قرار دهد والدین میتوانند با توجه کامل به هر کاری که در حال انجام آن هستند مانند: شستن ظرفها یا درست کردن شام، این تکنیک ها را انجام دهند.
برودریک گفت: این چیزی نیست که شما مجبور باشید به لیست کارهای خود اضافه کنید. نکته اصلی این است که والدین کودکان اوتیسم باید بدانند که چه زمانی استرس دارند و برای استفاده از تکنیک ذهن آگاهی زمانی را اختصاص دهند، او گفت: ذهن آگاهی عالی است و اگر برای شما مفید است، آن را انجام دهید آن چیزی که برای شما مفید است را پیدا کنید و آن را بدون احساس گناه انجام دهید او خاطرنشان کرد که وقتی والدین احساس بهتری داشته باشند، معمولاً به فرزندانشان نیز این احساس منتقل می شود.