قوانین کمک به خیریه ; سازمان ها به چه کسانی کمک می کنند؟

قوانین کمک به خیریه| دوست اتیسم

قوانین کمک به خیریه; بخشنده بودن بیش از آنکه توانایی مالی بخواهد قلب بزرگ می‌خواهد و خیریه یعنی بخشیدن چیزی که به شما تعلق دارد. مؤسسه‌های خیریه نقشی حیاتی در جوامع ایفا می‌کنند. آنها با ارائه خدمات ضروری به افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر، به حل مشکلات اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

مطلب پیشنهادی: خیریه چیست؟

قوانین کمک به خیریه و معرفی اجمالی موسسات

در تمام جوامع بشری، همیشه کمک‌کردن به دیگران ارزشمند بوده و به‌عنوان یک هنجار شناخته می­‌شود. شاید همین یک مورد دلیلی کافی باشد برای اثبات این موضوع که مهربانی بخش اجتناب‌ناپذیری از وجود انسان­‌هاست. هر فردی به‌خودی‌خود می­‌تواند در راستای ارضای این حس درونی به نیازمندان کمک کند؛ ولی وجود خیریه­‌ها به تمام این کمک­‌ها جهت داده و با سازمان­دهی آن‌ها به بهترین نحو به نیازمندان در حیطه­‌های مختلف کمک می‌کند. 

حتی کمک ­های مالی کوچک نیز این پتانسیل را دارد که کیفیت زندگی افراد را به‌شدت بهبود بخشد. نکته حائز اهمیت این است که خیریه‌ها علاوه بر کمک­های مالی می­توانند با ایجاد کمپین‌ها و یا جذب اعضا برای کار داوطلبانه از توانمندی افراد در امور مختلف به بهترین نحو در راستای بهبود زندگی نیازمندان استفاده کنند.

اصول کار خیریه چیست؟

مؤسسات خیریه به‌عنوان نهادهای اجتماعی، نقش بسیار مهمی در رفع مشکلات اجتماعی دارند و اهمیت آن‌ها به‌ویژه در جوامع نیازمند و آسیب‌پذیر از اهمیت بالایی برخوردار است. وظیفه اصلی این مؤسسات، فراهم‌آوردن کمک‌های اساسی به افرادی است که به دلیل فقر، ناتوانی، بیماری یا شرایط دیگر زندگی در شرایط دشواری دارند.

یک مؤسسه خیریه بر اساس قوانین کشور واجد شرایط خوانده شده و به رسمیت شناخته می‌شود و این شرایط در هر کشوری بر طبق قانون اساسی آن متفاوت است. زمینه فعالیت مالی هر مؤسسه خیریه بر طبق قوانین مالیاتی کشورش بوده و فقط در حوزه خدماتی که مجوز صادر شده است، می‌تواند فعالیت داشته باشد. در غیر این صورت دچار تخطی شده و پیگرد قانونی خواهد داشت.

مشروعیت مؤسسه خیریه

قبل از اینکه کمک مالی کنید، برای بررسی خیریه وقت بگذارید.

 مؤسسات خیریه خود را هوشمندانه انتخاب کنید.

انتخاب سازمان‌های شایسته که از دلایلی که شما به آن‌ها اهمیت می‌دهید حمایت می‌کنند، می‌تواند مشکل باشد، اما نیازی نیست که زمان‌بر باشد. بانک‌ اطلاعاتی خیرین خیریه‌ها را معرفی کرده و اطلاعات لازم درباره آنها همچون محور فعالیت، شیوه کمک‌رسانی و تاریخچه آنها را در اختیار شما می‌گذارد.

نحوه استفاده از کمک‌های مالی در خیریه

چگونه مؤسسه خیریه قصد دارد از کمک شما استفاده کند. برای یافتن اطلاعات درباره مأموریت، دستاوردها، وضعیت مالی و رشد آینده خیریه می‌توانید از اطلاعات بخش بانک اطلاعاتی کمک گرفته، در صورت امکان سایت و صفحات شبکه‌های اجتماعی خود مؤسسه خیریه، مرکز نیکوکاری را بررسی و در نهایت اگر تمایل داشتید با مؤسسه خیریه تماس بگیرید.

یکی از معتبرترین خیریه حامی کودکان اوتیسم، مؤسسه دوست اوتیسم با ارائه خدمات متنوع و تخصصی، به دنبال بهبود کیفیت زندگی کودکان با اختلال اوتیسم است.

مطلب پیشنهادی: معتبرترین خیریه; ۵ راه تشخیص خیریه های معتبر

چرا کمک به خیریه نسبت به کمک‌کردن به اشخاص اثربخشی بیشتری در جامعه دارد؟

  • خیریه‌ها قدرت جامعه را متمرکز می‌کنند

یک گروه از افراد با هدفی مشترک در صورت عمل جمعی می‌توانند بسیار بیشتر از زمانی که به‌تنهایی قصد انجام کار خیر دارند، مؤثر باشند. مؤسسه‌های خیریه به حامیان خود و کمک‌های مستمر آنها وابسته‌اند؛ به همین دلیل مهم است که در میان آحاد جامعه، حس همیاری و کمک به این مؤسسه‌ها وجود داشته باشد تا آنها بتوانند همواره از مددجویان خود حمایت کنند.

نیازمندان واقعی بیش از همه نادیده گرفته می‌شوند. معمولاً دولت‌ها هم نمی‌توانند از همۀ اقشار نیازمند حمایت کنند؛ چون منابع مالی محدود است. به همین دلیل مؤسسه‌های غیرانتفاعی تأسیس می‌شوند تا این شکاف‌ها را پر کنند و منابع اختصاصی را برای کمک به آسیب‌پذیرترین افراد فراهم آورند. با کمک به مؤسسه‌های خیریه، باعث می‌شویم فرایندهای کاری آن‌ها تسهیل شود و بتوانند نیازمندان بیشتری را تحت پوشش قرار دهند.

سازمان‌ها (خیریه) به چه کسانی کمک می‌کنند؟

وجود خیریه می‌تواند برای جامعه در زمینه‌های مختلفی همچون فقرزدایی مفید باشد. زیرا به افراد ناتوان در پرداخت هزینه‌های زندگی، درمان، تحصیل و تأمین هزینه کودکان بی‌سرپرست کمک‌های به سزایی می‌کند.

نتیجه‌گیری

یک مؤسسه خیریه نوعی از سازمان مردم‌نهاد است که با مشارکت مردم و در قالب نهاد‌های مردمی به شناسایی و رفع مسائل و آسیب‌های اجتماعی در زمینه‌هایی چون آموزش، معیشت، بهداشت و درمان و غیره می‌پردازد. ماهیت و نوع اقدامات این‌گونه مؤسسات، خیرخواهانه و بشردوستانه است.  مؤسسه‌های خیریه در ایران نقش‌ها و مسئولیت‌های زیادی در رسیدگی به مسائل اجتماعی و کمک به نیازمندان دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *