راه های حمایت از کودکان اوتیسم; از روزی که، والدین کودک دارای اختلال طیف اوتیسم، تشخیص او را دریافت میکنند، تا سالها پس از تشخیص، کودک با توجه به طیف اوتیسم، با انواع روش های درمانی، همچون گفتاردرمانی، کاردرمانی، دارودرمانی، و بسیاری از روشهای دیگر درمانی، سروکار خواهد داشت. این روش های درمانی، هرکدام از جمله راه های حمایت از کودکان اوتیسم هستند. اما با توجه به خاص بودن این اختلال، و روش های خاص درمان و مواجهه با آن، حمایت مالی کودکان اوتیسم هم، از دیگر کمکهایی است، که این بچهها نیاز دارند. در ادامه راههای کمک به این کودکان را، بیشتر به شما معرفی میکنیم.
اوتیسم اختلالی عصبرشدی است، که مادامالعمر است، و به روش های مختلف، زندگی فرد و اطرافیانش را، تحت تاثیر قرار میدهد. این اختلال، که از سن دو سالگی قابل تشخیص است، در بسیای موارد، در سنین بالاتر هم شناسایی میشود. میزان شیوع اختلال اوتیسم، در پسران چهار برابر بیشتر از دختران است و همچنین اقدامات درمانی هرچقدر زودتر انجام شود، بهتر است.
اختلال طیف اوتیسم به شکلهای مختلف در رفتارهای کودک قابل تشخیص است. عدم تماس چشمی، تاکید شدید بر روتینهای ثابت و رفتارهای کلیشهای، حساسیت شدید نسبت به برخی محرکها همچون صداها، بوها، مناظر و لمس، عدم درک احساسات و حالات عاطفی دیگران و تمرکز وسواسی شدید بر روی اشیا و علایق خاص کودک از جمله مشخصات این اختلال است. والدین پس از مشاهده این رفتارها به متخصصین مراجعه کرده و پزشکان نیز با انجام انواع تستها به نتیجه قطعی میرسند. پس از دریافت نتیجه، با توجه به اینکه اوتیسم اختلال است و نه بیماری و قابل درمان نیست، انواع راه های حمایت از کودکان اوتیسم در طول زندگیشان و همچنین بهبود علائم پیش روی والدین قرار خواهند گرفت.
راه های حمایت از کودکان اوتیسم
حمایت از کودکان اوتیسم دارای چند جنبه است:
۱. اجتماعی و عاطفی:
با توجه به اینکه کودک، در چه طیفی از اوتیسم قرار دارد، خانواده و خود فرد، همواره با چالشهای مختلفی، مواجه خواهند شد. برای همین، حمایت عاطفی و اجتماعی او و خانوادهاش، یکی از مسئولیتهای اجتماعی مهم اطرافیان و شهروندان است. عدم زدن برچسب به افراد اوتیسم، پذیرش آنها و بودن در کنار خانوادههای دارای فرزند اوتیسم، در شرایط سخت، کمک بسیاری به حفظ روحیه خانوادهها، و افزایش همدلی و همبستگی اجتماعی، میکند.
۲. درمانی:
همانطور که پیشتر گفتیم، اختلال اوتیسم درمان ندارد، و با توجه به انعطافپذیری بیشتر مغز در سنین پایین، هرچقدر اقدامات درمانی زودتر صورت بگیرد، نتیجه بهتری هم خواهد داشت. بسته به وضعیت کودک، او ممکن است به انواع روشهای درمانی همچون کاردرمانی، گفتاردرمانی، دارو درمانی، موسیقی درمانی، بازی درمانی، و بسیاری روش های دیگر نیازمند درمان باشد.
۳. مالی :
حمایت از کودکان مستعد نیازمند، وظیفه مهم انسانی ما است. با توجه به هزینههای بالای درمانی، در بسیاری مواقع، خانوادههای دارای فرزند اوتیسم، با چالشهای اقتصادی مختلفی، دستوپنجه نرم میکنند، که آنها را مستعد دریافت کمکهای مردمی و سازمانی میکند.
حمایت از کودکان مستعد نیازمند
در شرایط امروز با افزایش هزینههای زندگی، شاهد افزایش فشار، بر خانوادههایی که فرزندانی با نیازهای ویژه دارند، هستیم. اختلال طیف اوتیسم، هنوز یک اختلال نوین، قلمداد میشود، و روش های درمانی خاص خود را، میطلبد. برای همین، یکی از راه های حمایت از کودکان اوتیسم ، حمایت مالی کودکان اوتیسم است، که میتواند فرآیند درمان و بهبود را، تسریع و یا حتی ممکن کند. در بسیاری از موارد، این کودکان به علت عدم بهرهمندی از منابع مالی، قادر به طی کردن پروسه درمان نیستند، و با بدتر شدن اختلال، خود و خانوادههایشان به چالشهای جدی، دچار میشوند.
لازم به یادآوری است، که متاسفانه بسیاری از داروهای این اختلال، تحت پوشش بیمه نیستند، و خانوادهها باید هزینههای بسیار هنگفتی، برای تامین داروی کودکان خود متقبل شوند. همچنین حمایت از کودکان اوتیسم ، تنها به معنی کمک به این کودکان، و خانوادههایشان نیست، در صورتی که این کودکان، از انواع روش های آموزشی و درمانی، بهرهمند شوند، به آینده اقتصادی کشور، و کاهش وابستگی آنها، به دریافت کمکهای دولتی و مردمی، و خانواده در سنین بالاتر نیز کمک مهمی میشود.
نتیجه گیری
حمایت از کودکان مستعد نیازمند، وظیفه اخلاقی و انسانی همه ما است، و حتی گاهی با اندک مبلغی که هیچوقت ذهن ما را هم درگیر نمیکند، میتوانیم زندگی یک کودک را، متحول کنیم. همه ما شنیدیم که قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود. این شعر، برای کودکان اوتیسم، مظهر حقیقت است. کمکهای هرچند کوچک ما، با حمایت مالی کودکان اوتیسم، میتواند زندگی هر کودک را متحول کند، و دنیایش را دگرگون کند. با توجه به ضرورت کمک به نیازمندان، برای بقای جامعه، و حفظ پیوند اعضای آن، بسیاری اشخاص و سازمانها، همواره در پی راهی برای ایفای این مسئولیت اجتماعی خطیر خود هستند. موسسه خیریه دوست اوتیسم، با سالها سابقه برای کمک به افراد، و خانوادههای دارای فرزند اوتیسم، به خیرین عزیز کمک میکند، تا با اطمینان و خاطرجمعی یاری برساند، و با کمک خود، هرچقدر هم کوچک، دنیایی تحول ایجاد کنند.
دوست اتیسم، موسسهی خیریه برای حمایت از کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم. با ارائه اطلاعات، منابع و خدمات حمایتی، به والدین و کودکان کمک میکنیم تا با چالشهای اوتیسم بهتر مقابله کنند.