روز جهانی سودوکو در دوست اتیسم شعبه مشهد

روز جهانی سودوکو در دوست اتیسم شعبه مشهد

روز جهانی سودوکو در دوست اتیسم شعبه مشهد چگونه برگزار شد؟ به مناسبت روز جهانی سودوکو، موسسه دوست اتیسم- شعبه مشهد برنامه‌ای ویژه برای کودکان تحت پوشش خود برگزار کرد. هدف اصلی این برنامه، ایجاد تجربه‌ای سرگرم‌کننده و آموزشی برای کودکان بود؛ به گونه‌ای که هم مهارت‌های شناختی آنان تقویت شود و هم فرصتی برای لذت بردن از بازی گروهی و حل مسئله فراهم گردد. از آنجا که کودکان دارای اختلال طیف اتیسم هر یک توانایی‌ها و نیازهای متفاوتی دارند، طراحی فعالیت‌های این روز به‌گونه‌ای انجام شد که هر کودک بتواند متناسب با سطح توانایی و درک خود در برنامه شرکت کند. تیم آموزشی مؤسسه پیش از شروع فعالیت‌ها، سطح دشواری سودوکوها را در چند مرحله تنظیم کرد؛ بنابراین برخی کودکان با ساده‌ترین الگوها کار کردند و برخی دیگر توانستند به مراحل پیشرفته‌تر وارد شوند.

خیریه اوتیسم| دوست اتیسم

روز جهانی سودوکو در دوست اتیسم شعبه مشهد

در ابتدای برنامه، به‌جای شروع مستقیم با اعداد، مربیان تصمیم گرفتند از اشکال هندسی و رنگ‌ها استفاده کنند. این رویکرد کمک کرد تا کودکان بدون پیچیدگی‌های عددی، صرفاً با درک جایگذاری درست اشکال در جدول آشنا شوند. برای مثال، در یک جدول دو در دو، هر خانه باید رنگ یا شکل متفاوتی داشته باشد و تکراری نباشد. این روش به کودکان فرصت می‌داد مفهوم اصلی سودوکو یعنی «جای‌گذاری بدون تکرار» را به شکل ساده و قابل فهم آموزش ببینند. استفاده از رنگ‌ها و اشکال نه تنها روند آموزش را جذاب‌تر کرد بلکه انگیزه و اشتیاق بیشتری در کودکان ایجاد نمود.

پس از اینکه کودکان به خوبی با این مفهوم آشنا شدند، مربیان گام بعدی را برداشتند و سودوکو را با اعداد معرفی کردند. در این مرحله جداول کوچک دو در دو و سه در سه طراحی شد تا کودکان به‌تدریج بتوانند مفهوم جایگزینی اعداد بدون تکرار را درک کنند. برخی از کودکان با سرعت بالایی به قوانین مسلط شدند و توانستند جدول‌ها را به‌طور کامل حل کنند؛ در حالی که برای برخی دیگر، مربیان همچنان از ترکیب رنگ و عدد به‌صورت هم‌زمان استفاده کردند تا مسیر یادگیری آسان‌تر شود. یکی از نقاط قوت این برنامه، انعطاف در روش آموزش بود. مربیان مؤسسه با توجه به ویژگی‌های فردی هر کودک، سطح دشواری بازی‌ها را تغییر دادند. به همین دلیل، همه کودکان بدون احساس ناکامی یا فشار، توانستند در این برنامه کوچک آموزشی حضور فعال داشته باشند.

ایجاد فضایی شاد و دوستانه برای کودکان

فضایی شاد و دوستانه ایجاد شد که کودکان بتوانند موفقیت‌های کوچک خود را جشن بگیرند و اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا کنند. برگزاری این روز تنها به اجرای بازی محدود نشد، بلکه فرصتی برای تقویت مهارت‌های شناختی همچون تمرکز، حافظه کاری، توجه به جزئیات و حل مسئله نیز بود. علاوه بر این، همکاری گروهی، صبر و تحمل، و پذیرش قوانین بازی از دیگر مهارت‌هایی بود که کودکان به شکل غیرمستقیم تمرین کردند. این تجربه نشان داد که بازی‌هایی مانند سودوکو می‌توانند ابزاری قدرتمند در توانبخشی شناختی و آموزشی برای کودکان با اختلال طیف اتیسم باشند.

در پایان برنامه، هر کودک جدولی متناسب با سطح خود حل کرد و از این طریق حس موفقیت و شادی را تجربه نمود. والدین و مربیان حاضر نیز بازخوردهای مثبتی ارائه دادند و تأکید کردند که این نوع فعالیت‌ها علاوه بر سرگرمی، تأثیر چشمگیری بر رشد ذهنی و رفتاری کودکان دارد. مؤسسه دوست اتیسم شعبه مشهد امیدوار است با برگزاری چنین برنامه‌هایی، زمینه‌ای برای ارتقای کیفیت زندگی کودکان دارای اختلال طیف اتیسم فراهم کند و به آنان کمک کند تا توانایی‌های خود را در محیطی امن، شاد و حمایتی کشف و تقویت نمایند. برگزاری روز جهانی سودوکو تنها نمونه‌ای از تلاش‌های این مؤسسه برای پیوند زدن آموزش و بازی است؛ تلاشی که نشان می‌دهد یادگیری می‌تواند همزمان هم لذت‌بخش باشد و هم اثرگذار.

روز جهانی سودوکو در دوست اتیسم شعبه مشهد
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *