خیریه و شبکه های اجتماعی و تاثیر رسانه ها در اطلاع رسانی و ایجاد بستر خدمات حمایتی

خیریه و شبکه های اجتماعی| دوست اتیسم

خیریه و شبکه های اجتماعی; امروزه، شبکه‌های اجتماعی جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ما شده‌اند و کمتر کسی را می‌توان یافت که حداقل با نام و کارکرد این شبکه‌ها آشنا نباشد. بسیاری از تعاملات انسانی در این شبکه‌ها شکل می‌گیرد و بسیاری از خدمات و نیازهای افراد در بستر این شبکه‌ها تحقق می‌یابد. حال پرسش اساسی این است که چه عواملی موجب ارائه خدمات بهتر خیریه‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند؟

 برای پاسخ به این پرسش لازم است به ارکان شبکه‌های اجتماعی توجه شود. آنچه بیش از هر چیزی در این مقوله موردتوجه است، نحوه تبلیغات خیریه‌ها در شبکه‌های اجتماعی است؛ چرا که هر چقدر تبلیغات خیریه‌ها غنی‌، بروز‌ و واقعی‌ باشند، اعتماد افراد نیز به آن‌ها بیشتر خواهند بود. غنی‌بودن تبلیغات خیریه‌ها در شبکه‌های اجتماعی، راهی مؤثر در جلب‌اعتماد نیکوکاران و حمایت مادی و معنوی آن‌ها از این خیریه‌ها خواهد بود.

مطلب پیشنهادی: مسئولیت اجتماعی افراد در جامعه چیست؟

خیریه و شبکه های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی به مجموعه‌هایی از افراد گفته می‌شوند که به‌صورت گروهی با یکدیگر ارتباط داشته و مواردی مانند اطلاعات، نیازمندی‌ها، فعالیت‌ها و افکار خود را به اشتراک می‌گذارند. شبکه‌های اجتماعی رابطه بسیار نزدیک و مستقیمی با فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند.

ویژگی های شبکه های اجتماعی

  1. تعداد اعضاء این ارتباطات ‌جمعی نسبتاً زیاد است.
  2. اعضاء این شبکه‌ها از گروه‌ها و اقشار مختلف جامعه هستند.
  3. با یک اقدام از طریق شبکه‌های ارتباط‌جمعی، می‌توانید پیام خود را به گروه‌های مختلفی از افراد ارسال کنید.
  4. ارسال و انتقال پیام‌ها سریع است.
  5. هزینه انتقال مطالب و پیام‌ها برای مصرف‌کنندگان شبکه‌های اجتماعی، کم است.

خیریه چیست؟

سازمان خیریه به سازمانی گفته می‌شود که صرفاً هدفش مسائل نیکوکارانه است. نوع این سازمان‌ها می‌تواند به اشکال مختلف از قبیل بنیاد، تضامنی، شرکت‌های به ثبت نرسیده و حتی در برخی موارد به‌صورت شرکت‌های معمولی باشند، که صرفاً برای تحقق‌بخشیدن به اهداف نیکوکارانه به وجود آمده یا بعداً به آن تبدیل شده‌اند.

این سازمان‌ها تماماً سازمان‌هایی غیرانتفاعی هستند، درحالی‌که همه سازمان غیرانتفاعی لزوماً سازمان خیریه ممکن است نباشند. در برخی شرایط، سازمان‌هایی که قسمتی از آن‌ها نیز به امر نیکوکاری اختصاص داده شده باشند نیز جزء سازمان‌های خیریه محسوب می‌گردند. برخی از سازمان‌های خیریه نیز ممکن است به دلیل سیاست‌‌های مالیاتی توسط شرکت‌ها به ثبت برسند.

روش های کمک به خیریه

 در مؤسسات خیریه هر فرد باتوجه‌به توانمندی‌هایی که دارد در راستای فعالیت‌های مؤسسه می‌تواند دست به انتخاب درست زده و به خدمت‌رسانی به جامعه و اقشار نیازمند بپردازد. کمک‌های نقدی کم یا زیاد، تأثیر به‌سزایی در زندگی مددجویان مؤسسات دارند. هر مؤسسه خیریه کمک‌های نقدی جمع‌آوری‌شده را به زمینه‌ای که در آن فعالیت دارد، اختصاص می‌دهد. 

برخی از خیریه‌ها نیز بعد از آموزش، مواد اولیه در اختیار مددجویان تحت پوشش خود قرار می‌دهند و محصول نهایی آن‌ها را به فروش می‌رسانند تا ضمن آن‌که حرفه و مهارتی به آن‌ها آموزش می‌دهند، راه درآمدی نیز برای آن‌ها ایجاد کنند. شما می‌توانید با خرید از محصولات خیریه‌ها در کمک‌رسانی به نیازمندان همراه شوید.

نقش شبکه‌های اجتماعی در تبلیغ خیریه‌ها

در دنیای امروزی، شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان روشی نوین در تبلیغات و جذب کمک‌های مردمی نقش مهمی دارند؛ مدیران خیریه‌ها می‌بایست به این امر توجه کافی و لازم را داشته و برنامه‌های خود را براساس ماهیت و پتانسیل موجود در شبکه‌های اجتماعی تنظیم نمایند.

رسانه های اجتماعی، گستردگی گوناگونی دارند و خیریه‌ها می‌توانند با عضویت و فعالیت در آن‌ها به عضوگیری و معرفی خدمات خود بپردازند. یکی از مهم‌ترین عوامل در جذب بیشتر مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی شفافیت و جلب‌اعتماد عمومی است؛ برنامه‌های مؤسسات خیریه، فعالیت‌های آن‌ها و راهکارهایی که برای کمک به مردم ارائه می‌کنند، باید قابل‌ درک و اجرا برای عموم مردم و اقشار مختلف جامعه باشد.

مهم‌ترین عوامل حضور خیریه‌ها در شبکه‌های اجتماعی

  • ایجادتنوع تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی،
  • داشتن برنامه مدونجهت حضور در شبکه‌های اجتماعی،
  • تدوین نظام بهره‌وریشبکه‌های اجتماعی در سمن‌های خیریه،
  • و ایجاد ساختارهای فرهنگی برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی است.

شبکه‌های اجتماعی؛ بازوی یاری‌رسان مؤسسات مردم‌نهاد و خیریه‌ها

این شبکه ها می‌توانند نقش زیادی در جذب منابع مالی مؤسسات خیریه داشته باشند. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در کنار اطلاع‌رسانی و آموزش، جذب افراد، برای کمک در امور خیریه مانند کمک به معلولان، کمک به کودکان بی‌سرپرست و … که امری بسیار مهم و ضروری است را داشته باشند.

بسیاری از افراد درک کاملی از فعالیت‌های مؤسسات خیریه ندارند؛ آن‌ها تصور می‌کنند که تنها فعالیت خیریه‌ها، بهبود معیشت زندگی نیازمندان است، اما افراد می‌توانند با عضویت در شبکه‌های اجتماعی و مشاهده‌ی فعالیت‌ها و خدمات نیکوکاری در خیریه‌های مختلف، به‌مرور علاقه‌مند به همکاری و مشارکت با مؤسسات خیریه شوند.

ایجاد اعتماد و افزایش مشارکت مردم در سازمان‌های خیریه

مؤسسات خیریه، با نمایش فعالیت‌های خود، باید به مردم نشان دهند که مشارکت مردمی تا چه حد می‌تواند بر عملکرد آن‌ها تأثیر بگذارد؛ به‌عبارتی دیگر، یکی از بهترین راه‌ها برای مشارکت‌دادن مردم این است که به آن‌ها نشان دهیم کمکشان در هر بخش، تا چه حد تأثیرگذار است. بسته به نوع خیریه و خدمات آن، باید مردم را با تأثیری که بر روی زندگی افراد می‌گذارند آشنا کرده و آنان را ترغیب به انجام فعالیت‌های خیرخواهانه و نیکوکاری کرد. آن‌ها باید بدانند که حتی کوچک‌ترین مشارکت و همکاری آنان می‌تواند تأثیر بسیار بزرگی بر روی زندگی افراد نیازمند داشته باشد.

راه‌های ارتباطی خود با مردم در جهت افزایش مشارکت مردمی را به‌روز نگه دارید. 

از طریق شبکه‌های اجتماعی مختلف مردم را از اهداف و برنامه‌های خود باخبر کرده و آنان را ترغیب به مشارکت کنید. مسابقات مختلف برگزار کنید و از آنان بخواهید تا مشارکت کنند. برنامه‌ها را از طریق شبکه‌های اجتماعی به اطلاع علاقه‌مندان برسانید تا در صورت تمایل مشارکت داشته باشند.

خیریه‌های معتبر و مورداعتماد اصولاً برای کمک به افراد تحت پوشش خود برنامه‌های خیریه متنوعی مانند خیریه غذا، بازارچه خیریه و … برگزار می‌کنند. مردم می‌توانند با حضور در این برنامه‌ها و کمپین‌ها، ضمن کسب اطمینان از معتبر بودن مؤسسات خیریه، در این فعالیت‌ها مشارکت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *