اوتیسم یک اختلال رشدی مادامالعمر است؛ با اینحال، به طور متناقضی، بیشتر مطالعات دربارهی این اختلال بهصورت مقطعی انجام شدهاند. آنها فقط تصویری از ظاهر آن در یک مقطع زمانی خاص (کودکی، نوجوانی و یا بزرگسالی) را ارائه میدهند. دلایل خوبی برای این موضوع وجود دارد؛ دنبال کردن افراد با اختلال اوتیسم در دورههای زمانی طولانی میتواند گران تمام شود و از سوی دیگر، نیاز به تلاش زیادی از سوی خانوادهها و محققین دارد. با اینحال، تنها راهی که میتوان به کمک آن تشخیص داد که در درازمدّت چهچیزی بیشتر از هر مورد به خانوادهها در پیشرفت فرزندشان کمک میکند، همین تحقیقات درازمدّت و طولانی است، چیزی که در مطالعات مقطعی قابل ارزیابی نیست.
در تعداد انگشتشماری از مطالعات بلندمدّت، که هر کدام شامل صدها شرکتکننده هستند، افراد با اختلال طیف اوتیسم برای نزدیک به دو دهه دنبال شدهاند. همانطور که کودکان در برخی از این مطالعات به سن بلوغ میرسند، محققان مسیرهای این اختلال را کنار هم میگذارند؛ برای مثال، در یکی از بزرگترین مطالعات حدود ۳۰۰ کودک ۲ تا ۲۱ساله در مطالعه شرکت داده شدند و مسیر زندگی آنها مورد بررسی طولانیمدّت قرار گرفت. نتایج این چنین تحقیقات نشان داد که حدود ده درصد از کودکان در اواسط نوجوانی به طور چشمگیری بهبود مییابند و ۸۰درصد دیگر از کودکان علائمی دارند که بهطور قابلتوجهی در طول زمان ثابت و بسیار قابلپیشبینی است.
در یک پژوهش محققین بر روی روند و مسیر رشدی کودکان ۲ تا ۱۵ ساله با اختلال طیف اوتیسم بررسیهایی انجام دادند و توانستند برخی از عواملی که در طولانیمدّت سبب پیشرفت این کودکان میشود را تعیین و دستهبندی کنند؛ این عوامل را بهطور مختصر در ادامه توضیح خواهیم داد.