وظایف موسسات خیریه در ایران چیست؟

وظایف موسسات خیریه| دوست اتیسم

وظایف موسسات خیریه چیست؟ انجام اعمال خیریه و نیکوکاری در فرهنگ ایران، قدمتی دیرینه دارد. خیریه به اعمال نیک و عام‌المنفعه‌ اطلاق می‌شود که در جهت ایجاد تغییر مثبت در جامعه و کمک به نیازمندان انجام می‌شوند. نیکوکاری و بشردوستی به‌عنوان یک خصلت فطری و خدادادی در وجود انسان‌ها وجود دارد که با سیر تکاملی انسان‌ها به رشد و شکوفایی رسیده است. مؤسسه خیریه نقش مهمی در انجام امور خیر به‌صورت سازماندهی شده ایفا می‌کند.

مطلب پیشنهادی: خیریه چیست ; موسسات به چه فعالیت هایی می پردازند؟

وظایف موسسات خیریه

عموماً یک سازمان عام‌المنفعه مردم‌نهاد است که معمولاً به‌صورت غیرانتفاعی و غیرسیاسی در رفع مشکلات مردم یک کشور در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کند. مؤسسات خیریه در دو حیطه دولتی و خصوصی مشغول به فعالیت هستند. در خصوص حوزه فعالیت‌های یک مؤسسه خیریه می‌توان به فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و درمانی، مذهبی و غیره اشاره کرد.

مؤسسه خیریه چیست؟

نوعی از کسب‌وکار است که معمولاً نهادی مردمی است و به طور غیرانتفاعی در جهت رسیدگی به مشکلات مختلف فعالیت می‌نماید. به‌طورکلی این نوع از کسب‌وکار به یک مؤسسه خیریه و یا یک بنیاد که ممکن است به شکل دولتی و یا خصوصی فعالیت نماید، اشاره می‌کند. به بیان دیگر می‌توان گفت مؤسسه‌های خیریه از جمله بنیادهایی هستند که وظیفه اصلی آنها کمک به مردم و انجام کارهای بشردوستانه است. این مؤسسات به دودسته خصوصی و دولتی تقسیم می‌شوند و به بسیاری از خانواده‌های نیازمند در زمینه‌های مختلف یاری می‌رسانند. همان‌طور که اشاره شد، این بنیادها به کمک و یاری هم‌وطنان و افراد نیازمند می‌پردازند. حیطه فعالیت و وظایف این مؤسسات گسترده است. اما برای راهنمایی و آگاهی بیشتر، به بررسی وظایف این کسب‌وکارها می‌پردازیم.

 

وظایف موسسات خیریه چیست| دوست اتیسم

به‌طورکلی همه مؤسسه‌های خیریه از وظایف زیادی برخوردار هستند که در ادامه به برخی از آن اشاره می‌نماییم.

• بسیج منابع از طریق خیرین برای انجام پروژه‌های دارای اولویت منطقه
• توانمندسازی و ارتقاء مهارت اعضای هیئت‌علمی و کارشناسان جهت مواجهه با خیریه‌ها و خیرین استان
• فرهنگ‌سازی جهت تبیین مقوله کار خیر در استان و ارزش‌گذاری بر مؤلفه مشارکت مردمی
• تعامل سازنده با خیرین و استفاده حداکثری از توان‌های آن‌ها و سایر مؤسسات خیریه
• مستندسازی و انتشارات
• حمایت مالی؛ تأمین نیاز‌های اساسی افراد نیازمند از جمله خوراک، پوشاک و تأمین سرپناه و جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیر‌نقدی
• حمایت تحصیلی؛ فراهم‌آوردن امکان تحصیل برای کودکان در مناطق کم‌برخوردار
• حمایت درمانی؛ عزام نیروی درمان در شرایط بحرانی، ساخت بیمارستان و مراکز درمانی در مناطق محروم
• توانمندسازی جامعه؛ کمک به افراد آسیب‌دیده و در بلایای طبیعی چون زلزله و سیل و کمک به معلولان و سالمندان
• ترویج فرهنگ خیرخواهی؛ خیریه‌ها با انجام فعالیت بشردوستانه موجب تقویت فرهنگ خیرخواهی و نیکوکاری می‌شوند

انواع خدمات خیریه

۱. کمک‌های مالی و غیرمالی

جمع‌آوری پول یا کمک‌های غیرنقدی؛ این مرحله شامل دریافت پول یا کمک‌های غیرنقدی از حمایت‌کنندگان است. این کمک‌ها می‌توانند به‌صورت نقدی یا از طریق کارت‌های اعتباری، چک، حواله، انتقال بانکی و … انجام شوند. همچنین کمک‌های غیرنقدی می‌توانند به‌صورت مستقیم یا از طریق جمع‌آوری در محل‌های مختلف مانند مساجد، مدارس، مراکز خرید، مؤسسات خیریه و … ارسال شوند. شناسایی افراد یا گروه‌های نیازمند؛ این مرحله شامل بررسی وضعیت اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و درمانی افراد یا گروه‌هایی است که به کمک خیریه نیاز دارند. این شناسایی می‌تواند به‌صورت مستقیم یا از طریق ارتباط با سازمان‌های دولتی، خصوصی، مردم‌نهاد و غیره انجام شود. هدف از این مرحله تعیین اولویت‌ها و میزان کمک موردنیاز برای هر فرد یا گروه است.

توزیع پول یا کمک‌های غیرنقدی بین افراد یا گروه‌های نیازمند شناسایی شده؛ این مرحله شامل ارسال یا تحویل پول یا کمک‌های غیرنقدی به افراد یا گروه‌های نیازمند است. این توزیع می‌تواند به‌صورت مستقیم یا از طریق واسطه‌هایی مانند مسئولین محلی، روحانیون، مدیران مدارس، پزشکان و غیره انجام شود. هدف از این مرحله رفع نیازهای اساسی و افزایش کیفیت زندگی افراد یا گروه‌های نیازمند است.

۲. فعالیت‌های بهداشتی و درمانی

معاینات پزشکی؛ این شامل بررسی وضعیت سلامتی و تشخیص بیماری‌های شایع یا خاص در افراد یا گروه‌های هدف است.

۳. فعالیت‌های آموزشی

ساخت و تجهیز مدارس و مراکز آموزشی؛ این مورد شامل ایجاد فضاهای مناسب و مجهز برای آموزش و تحصیل افراد یا گروه‌های هدف است.
تأمین هزینه‌های تحصیلی؛ این شامل پرداخت شهریه، کمک‌هزینه، بورسیه، وام تحصیلی و … به افراد یا گروه‌هایی است که قادر به پرداخت آن‌ها نیستند.
ارائه آموزش‌های مشاوره‌ای؛ این شامل ارائه اطلاعات، راهنمایی و حمایت در مورد مسائل مربوط به تحصیل، شغل، آینده، روابط و غیره به افراد یا گروه‌هایی است که به دنبال تصمیم‌گیری بهتر و رشد شخصی خود هستند.

۴. فعالیت‌های پژوهشی

این دسته از فعالیت‌های خیریه شامل انجام پژوهش‌های علمی و کاربردی در حوزه‌هایی است که به رفع مشکلات و نیازهای اساسی جوامع کمک شایانی می‌کند.

نتیجه گیری

در ایران ما مؤسسات خیریه معتبر زیادی را داریم؛ یکی از معتبرترین خیریه‌های حامی کودکان اوتیسم، مؤسسه خیریه دوست اوتیسم است. در مؤسسه دوست اوتیسم، ما با ارائه خدمات متنوع و تخصصی، به دنبال بهبود کیفیت زندگی کودکان با اختلال اوتیسم هستیم. من حامی می‌شوم به شما فرصت می‌دهد تا در این مسیر مهم سهیم باشید. از طریق تربیت مربی اوتیسم، ما افرادی را آموزش می‌دهیم که می‌توانند تأثیر عمیقی بر زندگی این کودکان داشته باشند. مراکز همکار ما در شهرهای مختلف، به‌عنوان پایگاه‌هایی برای ارائه این خدمات عمل می‌کنند و در نهایت، خدمات ما شامل یک دامنه وسیع از حمایت‌های توان‌بخشی، آموزشی و حمایتی است که به هر کودک اوتیسم کمک می‌کند تا به تمام پتانسیل خود دست یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *